donderdag 3 januari 2008

Lijstjes

Deze blog besteedt niet alleen aandacht voor beelden, er zal ook regelmatig over boeken geblogd worden. Hoewel een fotoblogger weinig tijd heeft om te lezen natuurlijk.
Aan het eind van het jaar worden er weer allerlei lijstjes gepubliceerd. De beste boeken, cd's en films van 2007. Nu vooruit dan maar, ik doe hier aan mee. Alleen zijn de boeken die ik lees vaak al eerder verschenen...
Mijn favorieten (gelezen in 2007):

Peter Hobbs - De eindigheid der dagen (The short day dying)
Mooi! Geïnspireerd op het dagboek van de betbetovergrootvader van de auteur, een lekenprediker die lange afstanden aflegde voor huisbezoeken. Deze prediker raakte in geloofstwijfel. Het boek is geschreven in een wat onhandig aandoende stijl maar die daardoor juist erg authentiek overkomt.
Overigens is de omslag van de Nederlandstalige uitgave erg mooi. In 2007 verschenen.

J.K. Rowling _ Harry Potter en de relieken van de dood (Harry Potter and the deathly hallows)
Fraai eind van een fantasierijke serie. Het laatste deel was wel heel serieus en nauwelijks meer een kinderboek te noemen. Alle personages kwamen nog even langs en het plot was bevredigend. Wel is haar stijl van schrijven enigszins stroef. Ook in 2007 verschenen.

Bob den Uyl - Er kon niets verkeerd gaan
Blijft leuk bij herlezing. Soms wat gedateerd, maar deze auteur kan mij al heel snel doen schateren van het lachen. Verschenen in 2005.

Geen opmerkingen: